Sådan undgår du madspild med måltidskasser

Mange er i dag begyndt at abonnere på såkaldte måltidskasser. De kommer i et utal af varianter, og for langt de fleste handler det mest om, at hverdagen og madlavningen bliver gjort en anelse nemmere, så der er langt bedre tid til arbejde, fritid og familie.

Desuagtet er der en lang række andre fordele ved måltidskasser. Den allervigtigste er klart, at måltidskasser kan hjælpe med at reducere den mængde mad, som under andre omstændigheder ville ende i skraldespanden. Kort sagt: Spar mad og skab mindre spild ved måltidskasser. Men hvorfor?

Du får leveret den nøjagtige mængde mad

Når du bestiller en måltidskasse, kan du vælge, hvor mange måltider du vil have, samt til et bestemt antal personer. Mange vælger kun at få leveret mad til fx 4 dage om ugen, og så er de andre dage frie.

Så kan der frit vælges mad de resterende dage, men det kan også være, at du skal spise ude hos andre eller på en restaurant. Måltidskasserne er nemlig meget fleksible, og mængden af mad kan justeres fra uge til uge.

Det betyder altså også, at du kun får leveret den mængde mad, som du skal bruge til de givne måltider. Vi har en tendens til at købe alt for meget, når vi handler ind. Vi er generelt meget impulsive, når vi lægger madvarer i indkøbskurven.

Desværre ender det ofte med, at maden når at blive dårlig, fordi vi simpelthen ikke kan nå at spise det inden. Med et abonnement på måltidskasser er det slut med at spilde mad. Spar mad og skab mindre spild ved måltidskasser.

Du sparer mad og skaber mindre spild 

Nu vi er ved overforbrug, så er mange af os også slemme til at lave alt for store mængder af mad, når vi tilbereder et måltid. Det kan være meget svært at vurdere, hvor stor en portion der skal til at mætte en større familie.

For alt i verden vil man jo i hvert fald gerne undgå at lave alt for lidt mad. Derfor sigter mange efter hellere at lave for meget mad. Det resulterer desværre alt for ofte i, at mængden af mad er alt for stor i forhold til familiens sult.

Det fører til madspild, da den resterende mad tit og ofte ender i skraldespanden efter endt spisning. Det skal dog også lige nævnes her, at mange mennesker er gode til at spise rester eller at fryse overskydende mad ned.

Men for mange virker det tåbeligt, hvis mængden ikke er stor nok til at gemme til næste dag eller til at fryse ned til en anden god gang. Med en måltidskasse kan man spare mad og skabe mindre spild, fordi mængden af mad er tilpasset nøjagtigt til antal spisende personer.

Spar mad og penge, mens du reducerer madspild 

I længden vil det måske vise sig, at du sparer flere penge gennem et abonnement på måltidskasser. Som nævnt tidligere er rigtig mange af os ekstremt drevet af impulser, når det kommer til mad. Derfor kan en god hjælp være at have en fast madplan.

Et abonnement på måltidskasser leverer en nem madplan, der varierer uge for uge, uden at man egentlig skal lægge ret meget arbejde i det. Her består madplanen af en fast pris hver eneste uge, medmindre man selvfølgelig tilkøber eller vælger dyrere retter. Du undgår derfor at købe impulsive varer, som måske slet ikke er nødvendige. Så spar mad og skab mindre spild ved måltidskasser. Du kan starte her på siden: bedremaaltider.dk og finde et stort udvalg af forskellige måltidskasser.

Dine madvarer er tilpasset dit forbrug 

Kender du det, når du er nødsaget til at købe en given madvare, som du udmærket godt ved, at du ikke kommer til at bruge det hele af? Det kan være fløde, mælk, kartofler, krydderi, yoghurt, dressing og lignende.

Værst er det med de varer, som ikke kan holde sig i lang tid. Hvis du ikke er god til at planlægge din mad, vil du sikkert ofte opleve, at du bliver nødt til at smide maden ud, fordi det er nået at blive dårligt, inden du får det brugt. Du sparer mad og skaber mindre spild ved måltidskasser, fordi mængderne af disse datovarer altid er tilpasset dine retter. Du ender derfor ikke med en stor mængde yoghurt, når du fx kun sk